Hevesi töltött bordák



Hozzávalók:
1 kg mangalicaborda
4 db tojás
10 dkg füstölt hús
só, törött bors
5 dkg vaj
1 db vöröshagyma
 liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, Piros Arany



Elkészítési javaslat:

A karajt kicsontozzuk, dupla szeletekre vág­juk (minden második szeletet vágunk végig). A szeleteket szétnyitjuk, kicsit kiverjük. Megsóz­zuk, borsozzuk, megkenjük Piros Arannyal. A to­jásokat villával felverjük, megsózzuk és meg­borsozzuk, elkeverjük nagyon apróra vágott füstölt hússal. Vajban megpároljuk a finomra vá­gott vöröshagymát, ráöntjük a felvert tojást és rántottát sütünk belőle. Minden hússzeletre te­szünk egy halommal, ráhajtjuk a hús másik felét, hústűvel megtűzzük. Belső széleit kenjük meg tojás fehérjével, hogy jobban összeragadjanak. Bepanírozzuk, bő, forró olajban piros-ropogósra sütjük. Vajas morzsába forgatott karfiollal, vagy mustáros vajbabbal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746