Helvéciai májas pecsenye



Hozzávalók:
70 dkg mangalicacomb (dió)
35 dkg mangalicamáj
2 db zsemle
2 db tojás
2 db vöröshagyma
2 dkg liszt
2 dl tej
szerecsendió
2 dkg vaj
zsír
só, törött bors, majoranna, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A szép formás mangalicadiót bedörzsöljük sóval, törött borssal, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró zsírral és kevés vizet aláöntögetve sütőben (vagy fóliában) puhára pároljuk. Tegyünk mellé egy félbevágott vöröshagymát és 1-2 gerezd fokhagymát Is. A másik vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, meghintjük pirospaprikával, rátesszük az apróra vágott mangalicamájat, meghintjük majorannával, megsütjük és ledaráljuk. Hozzákeverjük az áztatott és el­morzsolt (vagy átdarált) zsemléket, megsózzuk, megborsozzuk. A húst felszeleteljük, minden szeletet megkenünk a darált májkrémmel és eredeti formája szerint összerakjuk.

Két dkg vajból, két deka lisztből és két deci tejből besamel mártást készítünk. Kicsit lehűtjük, hozzákeverjük a két tojás sárgáját, a két habbá vert tojás fehérjét, sót, törött borsot, csipetnyi őrölt szerecsendiót. Pecsenyezsírral kikent tűz­álló tálra tesszük a húst, megkenjük a besamel­lel, tetejére vajdarabkákat tördelünk és sütőben szép pirosra sütjük. Juhtúrós sztrapacskát, dö­dölét, vagy sonkás csuszatésztát adjuk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746