Helvéciai csőszpecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicaborda
1 db vöröshagyma
15 dkg főtt füstölt sonka
1 dl olaj
4 dkg vaj
5 dkg liszt
30 dkg zöldpaprika
1d b paradicsom

só, törött bors, pirospaprika, kakukkfű, ízsópfű



Elkészítési javaslat:

A bordaszeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, izsópfűvel, lisztbe forgatjuk és kevés olajon, hirtelen szép pirosra sütjük. A hússzeleteket kiszedjük, félre­tesszük és melegen tartjuk. Visszamaradt zsírjá­ban átsütjük a sonkaszeleteket, 1-1 szeletet te­szünk minden hússzeletre. A karikára vágott vö­röshagymát megpároljuk a pecsenyezsírban, rátesszük a karikára vágott zöldpaprikát, meg­pirítjuk és a sonkás hússzeletekre elosztjuk. A visszamaradó pecsenyelevet felöntjük a borral, felforraljuk, a vajat beledaraboljuk és a bordára öntjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746