Hegyaljai vincellér pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicadió
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
3 szem borókabogyó
1 kanál paprikakrém
1 dl bor
20 dkg füstölt főtt tarja
10 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
3 db alma (savanykás)

kakukkfű, pecsenyefűszer, só, törött bors, olaj


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, megszórjuk pecsenyefűszerrel, és kevés olajon hirtelen mindkét oldalát átsütjük. Öntünk rá egy deci bort, a finomra vágott (pirí­tott) vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a mo­zsárban megtört borókabogyót, a paprikakré­met Is hozzátesszük, és fedő alatt puhára párol­juk. Elfővő levét kevés vízzel apránként pótol­juk. Kizsírozott tepsibe egymás mellé lerakjuk. A füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá egy kevés kakukkfüvet, borsot és annyi tejfölt, hogy sűrű massza legyen. Elterítjük, elosztjuk a hússze­leteket. Az almákat megtisztítjuk, vékonyan fel­szeleteljük és rárakjuk a hússzeletekre. Vékony sajtszeleteket teszünk a tetejére és sütőben rá­olvasztjuk.

Zsírban megsütünk 60 dkg kockára vágott burgonyát és az áttört pecsenyezsírba forgatva tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746