Hédervári töltött húsrolád



Hozzávalók:

60 dkg mangalica szűzpecsenye

10 dkg füstölt szalonna

1 db vöröshagyma

20 dkg csirkemáj

10 dkg főtt sonka

5 dkg füstölt szalonna

50 dkg savanyú káposzta

15 dkg lecsó

2 dl tejföl

1 db zöldpaprika

2 db paradicsom

1 dl bor

1 db főtt tojás

1 db nyers tojá

finomra vágott kapor és metélőhagyma, só, törött bors, majoranna, bazsalikom, kakukkfű





Elkészítési javaslat:

A szűzpecsenyét középen hosszában mélyen bevágjuk, szétterítjük, hogy nagy hússzeleteket kapjunk. Óvatosan jó nagyra kiverjük, majd megsózzuk, meghintjük törött borssal. Tíz deka füstölt szalonnát apró kockára vágunk. Megpá­roljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát, a nagyobb kockára vágott csirkemájat, a főtt son­ka vagy tarja felét, szintén kockára vágvant- Az egészet elkeverjük sóval, törött borssal, majo­rannával, bazsalikommal és kakukkfűvel, a kockára vágott főtt és egy nyers tojással. A kite­rített hússzeletekre halmozzuk, majd felteker­jük. Hústűkkel rögzítjük, kevés olajban minden oldalát hirtelen rózsaszínűre pirítjuk. A vissza­maradt pecsenyezsírt higítjuk egy kevés csont-lével, egy deci borral, és a hústekercseket visszarakva, puhára pároljuk.

 

Öt deka füstölt szalonnát kockára vágunk, ki­olvasztjuk, rátesszük a maradék metéltre vágott sonkát, az apróra vágott lecsót. Megsózzuk, megborsozzuk és az apróra vágott savanyú ká­posztához keverjük. Fedő alatt puhára pároljuk. A hústekercsekből vastag szeleteket vágunk, rárakjuk a káposztára, leöntjük tejföllel, majd sü­tőben jól átmelegítjük. Meghintjük a tálon finom­ra vágott kaporral, díszítjük zöldpaprika és paradicsomkarikákkal.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746