Hámori csőszpecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (lapocka)
2 db vöröshagyma
15 dkg gomba
10 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
10 dkg zsír
15 dkg lángolt kolbász

5 dkg füstölt szalonna

2 dl száraz fehér bor
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

só, törött bors,pirospaprika



Elkészítési javaslat:

A kisebb szeletekre vágott húst kevés zsír­ban, megsózva, megborsozva hirtelen átsütjük, A pecsenyezsírban kiolvasztunk öt deka koc­kára vágott szalonnát, rátesszük a felszelelt gombát, megpirítjuk, beletesszük a hússze­leteket, ráöntjük a bort és puhára pároljuk, Meg­sózzuk, megborsozzuk, beletesszük a külön megpirított, karikára vágott kolbászt, megszór­juk zöldpetrezselyemmel, beletesszük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, zöldpaprikát, para­dicsomot. Rövid lével tálaljuk, borított vagy stir­celt burgonyát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746