Hédervári mustáros pecsenye



Hozzávalók:
1 kg mangalicacomb (dió)
1 dl olaj
 25 dkg vegyes zöldség
1 db vöröshagyma
1 dl bor
2 szem bors
szegfűszeg
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
kakukkfű,
só, törött bora, mustár, őrölt borókabogyó


Elkészítési javaslat:

Egy szép mangalicacombdarabot legalább két­szer (esetleg háromszor) úgy vágunk be (csiga­vonalban), hogy egy nagy lapot kapjunk, Meg­sózzuk, borsozzuk, vastagon megkenjük mus­tárral és visszatekerjük, Zsineggel átkötözzük, forró olajban körben jól átsütjük. Kívül is meg kell sózni. Meghintjük még őrölt borókabogyó­val, kakukkfűvel, öntünk rá 1 dl bort, kevés vi­zet, teszünk hozzá néhány szem borsot, két szegfűszeget, a megtisztított, felszeletelt zöldsé­geket, egy fej szeletelt vöröshagymát. Fedő alatt puhára pároljuk, néha levében megforgatjuk. Tálaláskor a zsineget levesszük róla, a húst fel­szeleteljük, forró tálra rakjuk, levét áttörjük a liszttel elkevert tejföllel, felforraljuk és a húsra öntjük. Sváb nudlival vagy gombás burgonya­lángossal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746