Háromszéki káposztás pecsenye



Hozzávalók:
80 dkg mangalicacomb
50 dkg savanyú káposzta
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
20 dkg házikolbász
1 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, bors, borsikafű, kakukkfű
olaj





Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, kakukkfűvel meghintjük és kevés olajon hirtelen szép pirosra sütjük, félretesszük, A füstölt szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott vöröshagy­mát, rátesszük a karikára vágott kolbászt, egy kicsit megpirítjuk, majd rátesszük a savanyú ká­posztát. A pecsenyezsírban megpirítjuk egy ki­csit a paradicsompürét, hozzákeverünk egy evőkanál lisztet, egy gerezd zúzott fokhagymát, feleresztjük kevés vízzel és összeforraljuk,

A megsütött hússzeleteket egy edény aljára rakjuk, rárakjuk a káposztát, borsikafüvet, ráöntjük a paradicsompürét, fedőt teszünk rá és közepes lángon lassan puhára pároljuk. Előme­legített tálra rakjuk, forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746