Hajdúsági mangalicaborda



Hozzávalók:
70 dkg mangalicakaraj (szeletben)
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg gomba
15 dkg lángolt kolbász
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 db vöröshagyma
1 dl bor
2 evőkanál tormás mustár
só, törött bors, pirospaprika
olaj



Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, A hagymákat apró kockára, a füstölt szalonnát is kockára vágjuk, kiolvasztjuk, töpörtyűjét kiszedjük, Zsírjában elősütjük a hús­szeleteket, megpároljuk a vöröshagymát, rá­tesszük a vékonyra szeletelt gombát, megpirít­juk, majd hozzátesszük a pirospaprikát, a kari­kára vágott lángolt kolbászt is, Beletesszük a fel­szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, megsóz­zuk, megborsozzuk, öntünk alá egy deci bort és fedő alatt puhára pároljuk, A hússzeleteket meg­kenjük tormás mustárral, ráhalmozzuk a gom­bás, kolbászos ragut, megszórjuk reszelt sajttal és közvetlenül a tálalás előtt sütőben ráolvaszt­juk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746