Hagymás töltött paprika



Hozzávalók:

8 db zöldpaprika

50 dkg darált mangalicahús

1-2 paradicsom

3 fej vöröshagyma

8 dkg rizs

2 b tojás

3 dl tejföl

olaj

só, törött bors, majoranna, szurokfű




Elkészítési javaslat:

Egy hagymát apróra feldarabolunk, kevés olajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicso­mot és megpároljuk. A rizst félig puhára pároljuk, elkeverjük a hagymás paradicsommal és a to­jással, hozzáadjuk a fűszereket, majd jól elke­verjük. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, ereit is kivágjuk (jó vastag húsú zöldpaprikát vá­sároljunk), és megtöltjük a rizses töltelékkel. Tű­zálló tálat kizsírozunk, sorba lerakjuk a papriká­kat (vágott oldalát felfelé), A másik két hagymát karikára vágva olajban megpároljuk, megsóz­zuk, megborsozzuk és elosztjuk a félbevágott paprikákra. Minden paprikát bevonunk sűrű tej­föllel, és locsolgatva átsütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746