Hagymás borda



Hozzávalók:

80 dkg mangalicakaraj

törött bors

zsír

75 dkg burgonya

3 db vöröshagyma

5 dkg reszelt sajt

1 db leveskocka




Elkészítési javaslat:

A bordákat kicsontozzuk, kiverjük és kevés zsiradékban, megborsozva mindkét oldalon szép pirosra sütjük. Egy másik edényben félig megsütünk 75 dkg meghámozott, karikára vá­gott burgonyát és a zsírtól jól lecsepegtetjük. Eb­ben a zsírban üvegesre párolunk 3 db apróra vágott szép vöröshagymát. Mély tűzálló tálat ki­olajozunk, aljára tesszük a burgonya felét, erre a hússzeleteket, félig egymást takarva. A hússze­letekre terítjük a párolt vöröshagymát, erre is­mét burgonyát. A húsleveskockát feloldjuk, rá­öntjük és fedő alatt megsütjük. Tálalás előtt re­szelt sajttal meghintjük, Salátával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746