Gyergyói mangalicacomb puliszkával



Hozzávalók:

70 dkg mangalicacomb (szelet)

15 dkg vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

4 dl tejföl

1 kávéskanál pirospaprika

1 mokkáskanál őrölt köménymag

2 evőkanál paradicsompüré, csombor (borsikafű), só, törött bors

10 dkg füstölt császárszalonna

zsír

2 evőkanál lecsó

fejes káposzta




Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apróra feldaraboljuk, kevés zsírban megpároljuk, meghintjük pirospapriká­val, rátesszük a zúzott fokhagymát, fűszereket. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megbor­sozzuk, kevés zsírban szép pirosra sütjük, és fe­jes káposzta levélre helyezzük. Teszünk rá egy hajszálvékony szalonnaszeletkéi, becsomagol­juk a levélbe (melyet először leforrázunk, vastag ereit levékonyítjuk), és paprikás hagymára rak­juk. Teszünk hozzá 2-3 evőkanál jóízű házi lecsót és fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadunk két pohár tejfölt és a köményt. Pulisz­kával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746