Göcseji mangalicajava



Hozzávalók:

70 dkg mangalicadió

1 dkg vöröshagyma

15 dkg zöldbab

15 dkg gomba

1 dl vörös bor

1 db zöldpaprika

zsír

só, bors, 1 csokor zöldpetrezselyem, kevés liszt




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kicsit kiverjük, sóval, tö­rött borssal meghintjük, majd kevés zsírban mindkét oldalát rózsaszínűre sütjük. A pecse­nyezsírban megpároljuk az apróra vágott vö­röshagymát, hozzáadjuk az apróra vágott zöld­paprikát, a feldarabolt zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk apróra vágott zöld­petrezselyemmel, Visszarakjuk a hússzeleteket, fedő alatt puhára pároljuk, és ha már kezd pu­hulni, hozzáadjuk az apróra vágott gombát. A mártást vörös borral ízesítjük, a tálra rendezett húsra öntjük és tojásos galuskával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746