Gombával töltött mangalicacomb



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb (felsál)

15 dkg sajt

1 db vöröshagyma

15 dkg gomba

6 db tojás

só, törött bors, olaj, zöldpetrezselyem, liszt


Elkészítési javaslat:

A húst szép egyforma, kb. 6 dkg-os szeletek­re vágjuk, jól kiverjük, megsózzuk és kevés tö­rött borssal meghintjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, rátesszük a finomra vágott gombát, megpároljuk, zsírjára sütjük és kihűtjük. Sóval, borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Elkeverjük a re­szelt sajttal, 2 db tojással. Ráhalmozzuk a hús­szeletekre, letakarjuk egy-egy hússzelettel, szé­leit bekenjük tojásfehérjével (ettől összeragad), húsverő kalapáccsal kicsit megveregetjük (szé­leit).

 

Először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk és bő forró olajban kisütjük. (A felvert tojásba só helyett tehetünk 1-2 kanál Vegetát,) Zsírban sült burgonyát vagy sonkás rizst adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746