Gombás vagdalthús, vincellér módra



Hozzávalók:

80 dkg darált hús (mangalicalapocka v. dagadó)

5 db tojás

3 db zsemle

20 dkg gomba

10 dkg sajt

10 dkg sonka

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

pirospaprika, gyömbér, szurokfű, kakukkfű, majoranna, só, törött bors, Piros Arany, zöldpetrezselyem.




Elkészítési javaslat:

A darált húst tálba tesszük, elkeverjük az áz­tatott, kicsavart, elmorzsolt zsemlékkel, a fok­hagymával, sóval, borssal, és a fűszerekkel, hagymával. Tepsire rakunk belőle kis fészkeket (a tepsit kizsírozzuk előbb!) és sütőben megsütjük.A másik hagymát nagyon apróra vágjuk, megpároljuk, rátesszük a finoman felszeletelt, vagy apró kockára vágott gombát és ezt is megpároljuk, rátesszük a finoman felszeletelt vagy apró kockára vágott gombát és ezt is megpároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy kevés Piros Aranyat, finomra vágott zöldpetrezselymet. Ha zsírjára sült, egy tojással elkeverjük és a húsfészkekbe töltjük.  Teszünk rá 1-1 szelet gépsonkát. A tepsit lefedjük alufóliával és sütjük. Amikor a fóliát levesszük róla, 1-1 szeletke sajtot teszünk rá és sütőben ráolvasztjuk. Káposztás csuszával, vagy Pásztortarhonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746