Gombás pecsenye cseréptálban



Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
20 dkg gomba
15 dkg füstölt császárszalonna
2-3 db vöröshagyma
1 kg burgonya
2 db paradicsom
só, törött bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring



Elkészítési javaslat:

A cseréptálat (Római-tálat) fedelével együtt beáztatjuk 1/2 óráig, oly módon, hogy a víz tel­jesen ellepje minden részét. A vízből kivéve, al­ját kirakjuk hajszálvékony szalonnaszeletekkel, erre egy sor hagymakarikát rakunk, erre pedig vékony karikára vágott hámozott burgonyát. Megsózzuk, enyhén megborsozzuk és rárakjuk a felszeletelt karajt, melyet előzőleg sóval, törött borssal jól bedörzsöltünk. Rászórjuk a megtisz­tított, kicsit vastagabbra vagdalt gombát. Meg­hintjük sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikom­mal, és rárakjuk a karikára vágott paradicsomot.

Ismét hússzeleteket rakunk le, erre hagyma­karikákat, majd befedjük hajszálvékony szalon­naszeletekkel. Hideg sütőbe tesszük és másfél óráig sütjük,jük. A másik hagymát nagyon apróra vágjuk, megpároljuk, rátesszük a finoman felszeletelt, vagy apró kockára vágott gombát és ezt is meg­pároljuk. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy kevés Piros Aranyat, finomra vágott zöld­petrezselymet. Ha zsírjára sült, egy tojással el­keverjük és a húsfészkekbe töltjük, Teszünk rá 1-1 szelet gépsonkát, A tepsit lefedjük alufóliá­val és sütjük. Amikor a fóliát levesszük róla, 1-1 szeletke sajtot teszünk rá és sütőben ráolvaszt­juk. Káposztás csuszával, vagy Pásztortarho­nyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746