Gombás, lecsós töltött káposzta



Hozzávalók:

1 kg fejes káposzta

1 kg darált mangalicahús

10 dkg füstölt szalonna

15 dkg hántolt árpa (árpagyöngy)

1 csokor finomra vágott kapor

2 db húsleveskocka

1 db zöldpaprika

1 db paradicsom

2 dl tejföl

1db tojás

25 dkg lecsó

10 dkg vöröshagyma

20 dkg gomba

só, törött bors, pirospaprika, majoranna, kakukkfű, őrölt gyömbér, szegfűbors


Elkészítési javaslat:

A káposzta torzsáját éles késsel kivágjuk, a káposztafejet forrásban lévő sós vízbe tesszük, 10 percig abáljuk. Kicsit kihűtjük, majd leveleire bontjuk. A levelek vastag ereit elvékonyítjuk. A darált húst elkeverjük az apróra vágott gombá­val, az előre beáztatott árpagyönggyel, darált füstölt szalonnával, sóval, törött borssal, párolt hagymával, őrölt gyömbérrel, kakukkfűvel, ma­jorannával, finomra vágott kaporral, egy tojás­sal. Jól összegyúrjuk és megtöltjük vele a ká­posztaleveleket. A húsleveskockákat feloldjuk két liter vízben, ráöntjük és puhára pároljuk. Le­vébe tegyünk egy fél vöröshagymát, négy-öt szem szegfűborsot. Ha megpuhult, tűzálló tálra helyezzük, ráhalmozzuk a jó házi zsíros lecsót, meglocsoljuk tejföllel, majd sütőben jól átmele­gítjük. Zöldpaprikával, karikára vágott paradi­csommal díszítve, forrón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746