Gombás bojtárpecsenye



Hozzávalók:

20 dkg gomba

2 db vöröshagyma

1 dl vörös bor

10 dkg főtt füstölt tarja

1 kávéskanál liszt

1 kávéskanál mustár

1 kg burgonya

1 evőkanál paradicsompüré

80 dkg mangalicacomb (szelet)

5 dkg füstölt szalonna

olaj

só, törött bors, majoranna






Elkészítési javaslat:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, Egy vöröshagymát apróra vá­gunk, kevés zsiradékban megpároljuk, rátesz­szük a vékonyan felszeletelt gombát, megpárol­juk, megsózzuk, megborsozzuk, majd zsírjára sütjük, A mangalicacombszeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük majoranná­val, majd kevés olajban hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Tűzálló tálba tesszük, kevés bort és vizet aláöntögetve puhára pároljuk, végül piros­ra sütjük, Beletesszük a paradicsompürét, kicsit megpirítjuk, meghintjük liszttel, elkevergetjük és felforraljuk, Hozzátesszük a pirított gombát, ke­vés mustárt és még egyszer elkeverjük.

A másik fej hagymát is apróra vágjuk, kevés zsiradékon vagy apróra vágott, kiolvasztott füs­tölt szalonna zsírján megpároljuk, rátesszük az apróra feldarabolt sonkát, kicsit megpirítjuk. A burgonyát nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzá­keverjük a hagymás sonkát, átforrósítjuk és for­rón tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746