Gomba bomba



Hozzávalók:
50 dkg darált mangalicahús
2 db tejben áztatott zsemle
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 db tojás
1 db burgonya reszelve
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
1 csomó apróra vágott zöldpetrezselyem
1 késhegynyi pirospaprika
5 dkg darált sonka
1 evőkanál tejföl
olaj
só, törött bors, őrölt gyömbér, egy csipet kakukkfű



Elkészítési javaslat:

A tejben áztatott zsemléket alaposan elmor­zsoljuk, elkeverjük a darált hússal, három tojás­sal, a zsemlemorzsával, a párolt vöröshagymá­val, elkapart fokhagymával, reszelt burgonyá­val. Sóval, törött borssal, pirospaprikával, kevés gyömbérrel, és kakukkfűvel füszerezzük, majd hozzáadunk egy csomó apróra vágott zöldpet­rezselymet. Jól elkeverjük, majd gombócokat formálunk belőle. A gombákat megsózzuk, és félig megtöltjük a darált sonkával, melyet elke­verünk egy kevés tejföllel. A gombócokat ella­pítjuk, közepére teszünk egy közepes nagysá­gú gombát (vagy egy nagyobbnak a felét), rábo­rítjuk a vagdalthús sarkait, megformázzuk, meg­forgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban ki­sütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746