Gesztenyés mangalicaragu



Hozzávalók:
80 dkg mangalicahús (szűzpecsenye, vagy karaj)
10 dkg sült gesztenye
2 db vöröshagyma
15 dkg gomba
1 db savanyú uborka
10 dkg főtt füstölt sonka
15 dkg rizs
olaj
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
10 dkg reszelt sajt

só, törött bors, kakukkfű, zöldpetrezselyem



Elkészítési javaslat:

A húst vékony csíkokra szeleteljük. A vörös­hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpárol­juk, hozzátesszük a vékonyan felszeletelt gom­bát, megpároljuk, majd zsírjára sütjük.

 

Hozzákeverjük a metéltre vágott sonkát, apró kockára vágott zöldpaprikát, uborkát, lehéjazott paradi­csomot, a rizst, és átpirítjuk. Vízzel felhígítjuk, fé­lig puhára pároljuk, Meghintjük kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a fi­nomra vágott zöldpetrezselymet, az apróra vá­gott sült gesztenyét, és fedő alatt puhára párol­juk. Előmelegített tálra szedjük és rögtön meg­szórjuk reszelt sajttal.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746