Gemenci májas hústekercs



Hozzávalók:
70 dkg mangalicacomb (szeletek)
30 dkg máj
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
12 dkg sonka
5 dkg füstölt sajt
1 db vöröshagyma
5 dkg gomba
só, bors


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, közepébe teszünk egy csirkemájat, egy szeletke sonkát, egy rudacska füstölt sajtot, felcsavarjuk, hústűvel megtűzzük, olajon hirtelen átsütjük. A visszamaradt zsírban meg­pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a vé­konyan felszeletelt gombát, visszatesszük a hústekercseket, kevés vizet öntünk hozzá és fe­dő alatt puhára pároljuk. Előmelegített tálra rak­juk, a tejfölt elkeverjük mustárral, ráöntjük, fel­forraljuk és a tekercsekre öntjük.

Galuskával, reszelt tésztával, vagy sült burgo­nyagombóccal tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746