Fűszeres mangalicajava, kisbíró módra



Hozzávalók:
1 kg mangalicacomb (dió vagy felsál)
4 gerezd fokhagyma
só, törött bors, majoranna,
10 dkg füstölt szalonna
1 kiskanál pirospaprika
1 db vöröshagyma
15 dkg vegyes zöldség
3 dl vörös bor
2 dl húsleves
2 dl tejföl



Elkészítési javaslat:

A mangalicahús sima oldalát felfelé fordítva, a húst 2-3 centiméter mélyen bevagdossuk, Zúzott fokhagymát, sót, borsot, majorannát dörzsölünk a vágatokba, A szalonnát vékony hosszúkásszeletekre vágjuk, megforgatjuk pirospapriká­ban és ezt Is a vágatokba fektetjük, Vékony zsi­neggel szorosan összekötjük a húst (mint a kö­tözött sonkát), és forró zsírban vagy olajban min­den oldalán hirtelen pirosra sütjük, majd félre­tesszük. A pecsenyezsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabolt zöld­séget egy kis ideig pirítjuk rajta, meghintjük pi­rospaprikával, felöntjük borral és húslevessel, A húst visszatesszük, sütőben puhára sütjük. Ha a hús megpuhult, kivesszük, felszeleteljük, forró tálra tesszük, a mártást pedig áttörjük, tejföllel (kicsi liszttel) felforraljuk és a húsra öntjük.

Zsemlegombócot, vagy felvidéki gombócot kínálunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746