Fűszeres oldalas



Hozzávalók:
1 kg oldalas
1 dl
olaj
1 kiskanál mustár
1 kiskanál méz
1 mokkáskanál bazsalikom és kakukkfű
 1 kiskanál ecet
1/2 dl bor
2 szem őrölt borókabogyó
egy evőkanál ketchup
só, törött bors


Elkészítési javaslat:

Az oldalast háromujjnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kuktába, betétre rakjuk, 1,5 dl vizet öntünk alá, majd a jelzéstől számítva 40 percig pároljuk, Tűzálló tálra egy­más mellé lerakjuk.

Az olajat elkeverjük a mézzel, mustárral, ba­zsalikommal, kakukkfűvel, ecettel, borral, boró­kával, ketchuppal.Rákenjük az oldalasdara-bokra és sütőben megpirítjuk. Figyeljünk rá, mert a méz miatt hamar leég.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746