Fokhagymás húsrolád



Hozzávalók:
1 kg mangalicadagadó
2 gerezd fokhagyma
2 db áztatott zsemle
Piros Arany
1 db tojás

só, törött bors, pirospaprika


Elkészítési javaslat:

A húst óvatosan, lapjával kettévágjuk. Az így nyert szép nagy hússzeletet négyzet alakúra for­mázzuk, kicsit kiverjük. A megtisztított fokhagy­mát áttörjük (zúzzuk vagy kaparjuk), összeke­verjük sóval, borssal, pirospaprikával, az ázta­tott, ledarált zsemlével, egy nyers tojással és rá­kenjük a húslapra. Feltekerjük a húst, több he­lyen átkötjük, vagy hústűvel megtűzzük és kizsí­rozott tűzálló tálra rakjuk. Leöntjük forró olajjal, kevés vizet öntünk hozzá, majd forró sütőben, saját levével sűrűn locsolgatva (és forgatva) szép pirosra sütjük.

Juhtúrós burgonyagombóccal, kukoricagáni­cával, vagy pirított burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746