Flambírozott mangalicaborda, csárdás módra



Hozzávalók:

80 dkg mangalicakaraj

10 dkg zsír

1 db vöröshagyma

15 dkg gomba

1 csokor zöldpetrezselyem

10 dkg liszt

2 dl tejföl

3 dkg vaj

1/2 dl konyak

70 dkg burgonya

só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés zsírban megpároljuk, rátesszük a vékonyan fel­szeletelt gombát, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel és zsírjára sütjük. Meg­hintjük liszttel, kevés vízzel felengedjük, meg­sózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Hozzáke­verjük a tejfölt és újra felforraljuk.

A burgonyát mokkacukor nagyságú kockára vágjuk, vízben egy fél óráig áztatjuk. Tiszta ru­hán leszárítjuk, majd pirosra sütjük, A karajsze­letek széleit bevagdossuk, kicsontozzuk, kiver­jük, megsózzuk és megborsozzuk, lisztben meg­forgatjuk, majd kevés forró zsírban ropogós pi­rosra sütjük, A gombamártást és a burgonyát külön-külön tálba tesszük, a húst előmelegített tálra rakjuk, leöntjük langyos konyakkal, meg­gyújtjuk és égve tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746