Fenődi káposztás hús



Hozzávalók:

60 dkg mangalicahús

40 dkg darált mangalicahús

1 kg savanyú káposzta

10 dkg zsír

15 dkg házikolbász

10 dkg füstölt szalonna

2 db tojás

1 csokor zöldpetrezselyem

1 csokor kapor

3 dl tejföl

fejes káposzta levél

20 dkg lecsó

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

tárkonylevél, só, törött bors,  gyömbér, kakukkfű, majoranna, pirospaprika




Elkészítési javaslat:

A húst kisebb szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, megborsozzuk. A darált húst tálba

tesszük, hozzáadjuk a zsíron megpárolt hagy­mát, a félig megpárolt rizst, zúzott fokhagymát, két tojást, a finomra vágott zöldpetrezselymet, kaprot, gyömbért, kakukkfüvet, majorannát, pi­rospaprikát, sót, törött borsot. Jól összegyúrjuk, 1-1 leforrázott káposztalevélre teszünk egy hir­telen sütött húst, 2 evőkanál rizses hústölteléket, 1-2 szelet kolbászt és becsomagoljuk. A szalon­nát kockára vágva kisütjük, rátesszük a ká­posztát és félig megpároljuk, Hozzáadjuk a le­csót, elkeverjük, felét kivesszük, rátesszük a hú­sos batyukat, visszarakjuk a káposztát és tár­konnyal megszórva, tejföllel leöntve készre főz­zük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746