Félegyházi búbos borda



Hozzávalók:
1 kg mangalicakaraj
1 dl olaj, só, törött bors
4 db sárgabarack
3 cl barackpálinka
2 evőkanál liszt
10 dkg Zala sajt
csipet szerecsendió



Elkészítési javaslat:

A sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a sajtot vékonyan felszeleteljük. A karajt kicson­tozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, lisztben meg­forgatjuk és kevés olajban hirtelen megsütjük, egy kizsírozott tepsibe egymás mellé lerakjuk.

A maradék pecsenyezsírban megforgatjuk egy-két percig a félbevágott sárgabarackokat (ne legyenek túl puhák), és minden hússzeletre teszünk egy darabot, Erre helyezzük rá a sajt­szeleteket, majd forró sütőbe toljuk és 10 percig sütjük, A sütőből kivéve meglocsoljuk erős pá­linkával, és meggyújtjuk (flambírozzuk).

Francia burgonyapürét, vagy párolt rizst ad­junk körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746