Érmelléki májas szeletek



Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj
2 db zsemle
5 dkg vöröshagyma
2 db tojás
15 dkg gomba
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
3 dl
tej
60 dkg kicsontozott rövid karaj
1 késhegynyi pirospaprika
10 dkg gépsonka
1 dl tejföl

só, törött bors, majoranna, kakukkfű



Elkészítési javaslat:

A kicsontozott karajt felszeleteljük (8 szeletet vágunk belőle), jól kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, meghintjük majorannával, majd ke­vés forró olajban, nagylángon szép pirosra süt­jük. A zsemléket megáztatjuk tejben, majd ki­csavarjuk és elmorzsoljuk. A hagymát nagyon fi­nomra vágjuk, megpároljuk a pecsenye zsírjá­ban, rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Rátesszük az apró kockára vágott csirkemájat, kicsit megpi­rítjuk, rátesszük és elkeverjük a zöldpetrezsely­met, a zsemléket, kakukkfüvet, sót, pirospapri­kát, a felvert tojásokat és jól összegyúrjuk.

A hússzeleteket egy kizsírozott tepsiben szét­rakjuk, mindegyikre teszünk egy szelet gépson­kát, egy jó evőkanál tölteléket, eligazítjuk, meg­szórjuk reszelt sajttal, egy kiskanál tejfölt te­szünk rá és forró sütőben megsütjük. Morzsás vajas karfiollal és rizi-bizivel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746