Erdélyi sonkás káposzta



Hozzávalók:
30 dkg kolozsvári húsos szalonna
30 dkg nyers sonka
4 db debreceni kolbász
1 kg savanyú káposzta
8 dkg libazsír
1 db sárgarépa
2 db vöröshagyma
5 dl bor, só, bors
2 db szegfűszeg
1 szál lestyánlevél és zöldpetrezselyem (szárával együtt)
1 db babérlevél
1 kiskanál borsikafű
1 kiskanál kakukkfű
1 db zellerlevél



Elkészítési javaslat:

A káposzta felét lábasba tesszük, rárakjuk a sonkát, a szalonnát sárgarépát, babért, a hagy­mát, amelybe két szegfűszeget szúrunk. Beta­karjuk a káposzta másik felével, rátesszük a li­bazsírt, sózzuk, megborsozzuk és ráöntjük a bort, annyi vizet, hogy ellepje. Ha a sonka és sza­lonna megpuhult, kivesszük, a káposztát rövid lére pároljuk. Belefőzzük a debreceni kolbászt. Tálalásnál a tál közepére halmozzuk, a káposz­tát, tetejére rakjuk a felszeletelt sonkát, szalon­nát és kolbászt. Hámozott főtt burgonyával tálal­juk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746