Erdélyi csángópecsenye



Hozzávalók:

70 dkg szűzpecsenye

1 dl olaj

10 dkg kolozsvári szalonna

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

15 dkg marinált paprika

só, törött bors, ketchup




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, kevés forró olajon, meg­sózva, megborsozva hirtelen megsütjük és me­legen tartjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kiol­vasztjuk a pecsenyezsírban, rátesszük az apró­ra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a csíkokra vágott marinált paprikát, megsózzuk, megborsozzuk és ráöntjük a ketchupot. Egy ki­csit együtt pirítjuk, a hússzeleteket beletesszük és készre pároljuk. Stircelt burgonyával és salá­tával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746