Eldorádó pecsenye



Hozzávalók:
1 kg mangalicaborda
15 dkg gomba
25 dkg szárnyasmáj
20 dkg sonka
3 db tojás
5 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
besamel mártás
15 dkg vaj
1 dl tejföl
30 dkg alma
1 db vöröshagyma
15 dkg sajt
1 db zsemle

só, törött bors, szerecsendió



Elkészítési javaslat:

A finomra vágott vöröshagymát kevés vajban megpároljuk, rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ez­után rárakjuk a kockára vágott szárnyasmájat és rövid ideig ezt is pirítjuk. Megsózzuk, borsoz­zuk, hozzámorzsolunk egy áztatott zsemlét, ütünk rá egy tojást és kevés kakukkfűvel, majo­rannával meghintve, jól elkeverjük. A húst fel­szeleteljük dupla szeletekre. A szeletekbe jó mélyen zsebet vágunk, és megtöltjük a májas töltelékkel. Hústűvel rögzítjük a nyílást, megsóz­zuk és megborsozzuk kívül is, lisztben, felveri tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró vajban, takaréklángon megsütjük. Tűzálló tálra vagy tepsibe egymás mellé lerakjuk és me­legen tartjuk.

 

A Besamel mártást (kb. 2 dl) elkeverjük a tej­föllel, sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval és a ledarált főtt, füstölt sonkával. A sűrű masszát elosztjuk a töltött húsokra, rakunk rá egy sor hámozott almaszeletet, erre 1-1 hússzelet nagyságú, vékony sajtszeletet, majd forró sütő­ben jól átsütjük. Mandulás burgonyakrokettet, vagy apró sült burgonyagombócot adjunk hoz­zá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746