Egybesült hús



Hozzávalók:

80 dkg mangalica színhús (comb vagy lapocka)

2 dkg só

10 dkg zsír




Elkészítési javaslat:

A megmosott húst közvetlenül sütés előtt megsózzuk és forró zsírral leöntve, fedő alatt lassan sütjük. Amint zsírjára sült, egy kevés for­ró vizet öntünk alá, hogy a zsírja le ne égjen. Időnként lapáttal forgassuk meg, hogy egyenle­tesen puhuljon. Ha a hús puha és szép pirosra sült, kiemeljük a zsírból, melegen tartjuk. A zsír­jában egy parányi lisztet és paradicsompürét pi­rítunk meg, egy kis forró vízzel felengedjük. Át­forraljuk és a felszeletelt pecsenye alá öntjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746