Debreceni gombás pecsenye



Hozzávalók:
1 kg mangalicakaraj
30 dkg lángolt kolbász
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl
olaj
30 dkg gomba
1 csokor zöldpetrezselyem
5 dkg füstölt szalonna

só, törött bors



Elkészítési javaslat:

A kicsontozott karajt hosszú, hegyes késsel középen felszúrjuk, és a kolbászt a nyílásba nyomjuk. A zöldpaprikát, paradicsomot karikára vágjuk. A húst megkenjük mustárral (körben megsózzuk és megborsozzuk) és zúzott fok­hagymával. A római tálat fél óráig vízben áztat-juk, majd az alját kirakjuk hajszálvékony szalon­naszeletekkel. Rátesszük a húst, kétoldalt mellé­tesszük a kétfelé vágott gombákat. A zöldpapri­ka és  paradicsomkarikákat a húsra rakjuk és az egészet leöntjük tejföllel. Enyhén megsózzuk, meglocsoljuk néhány kanál olajjal és hideg sütő­ben kezdve megsütjük. Tálalásnál a húst felsze­leteljük és a mártással leöntve tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746