Csornai mangalicaborda



Hozzávalók:
1 kg mangalicakaraj
4 gerezd fokhagyma
5 dl tej, só, törött bors, liszt
1 dl olaj
1 dl vörös bor
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
húsleveskocka, grillfűszer



Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, mindegyiket megkenjük fokhagy­mával és grillfűszerrel. Egymásra rakjuk egy tál­ban, és annyi tejet öntünk rá, amennyi éppen el­lepint- Néhány óráig hideg helyen pácoljuk. Ezután kivesszük a tejből, lecsepegtetjük, lisztben meg­mártjuk, majd kevés olajban pirosra sütjük. Rá­öntjük a vörös bort és annyi vizet, hogy ellepje, beleteszünk egy db felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. Levében feloldunk egy húsleves­kockát. Fedő alatt, időnként megkevergetve az egészet puhára pároljuk. Előmelegített forró tál­ra szedjük a húst, mártását rászűrjük. Burgonya­gombóccal, zsemlegombóccal vagy gánicával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746