Csákvári töltött dagadó



Hozzávalók:

80 dkg mangalicadagadó

25 dkg cérnametélt (száraztészta)

15 dkg gomba

10 dkg sonka vagy füstölt nyelv

5 dkg reszelt sajt

10 dkg zsír

2 db tojás

5 dkg vaj

1 db vöröshagyma

só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A tésztát sózott vízben megfőzzük (nem túl puhára). Leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés vajjal elkeverjük. A vöröshagymát apró kockára vág­juk, kevés vajon megpároljuk, rátesszük a vé­konyan felszeletelt gombát, megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Rátesszük az apróra vágott so­vány sonkát, vagy füstölt nyelvet, összekever­jük a tésztával, reszelt sajttal, megsózzuk, meg­borsozzuk, és a már előkészített megsózott, ma­jorannával bedörzsölt dagadóba töltjük. A nyí­lást bevarrjuk vagy hústűvel lezárjuk, tűzálló tál­ra tesszük, forró zsírral leöntjük, majd gyakran öntözgetve szép pirogra sütjük. Ha a hús meg­sült, kivesszük, negyed óráig deszkán pihentet­jük, majd felszeleteljük. Zsírjából kevés paradi­csompürével, kevés liszttel pecsenyelevet ké­szítünk és a felszeletelt húsra öntjük. Vajas kel­bimbót, zöldborsót, zöldbabot, karottát adunk hozzá.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746