Citromos mangalicacomb



Hozzávalók:

70 dkg mangalicacomb (szelet)

1 db citrom

1 evőkanál mustár

2 dl tejföl

1 kiskanál liszt

1 dl fehér bor

1 kiskanál paradicsompüré

só, törött bors, olaj,  Piros Arany


Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, meg­borsozzuk, majd kevés forró olajban szép piros­ra sütjük. Öntünk alá egy deci bort, kevés vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd pirosra süt­jük. Ha a hús már puha, rácsavarjuk egy citrom levét, ráreszeljük a héjának sárga kérgét, te­szünk hozzá egy evőkanál mustárt, egy kiskanál paradicsompürét (ezt legjobb a forró pecsenye­zsírban egy kicsit megpirítani). A lisztet elkever­jük a tejföllel, ráöntjük, felforraljuk és forrón tá­laljuk. Gombás burgonyalángost, apró, sült burgonyagombócot vagy apró, szalonnás zsemle­gombócot adjunk körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746