Cipóban sült mangalicacsülök



Hozzávalók:
2 db csülök (kb. 1,20 kg)
30 dkg liszt
2 db burgonya
3 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 dl tej, só
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
törött bors


Elkészítési javaslat:

A lisztből, a főtt áttört burgonyából a tojás sár­gájával, a langyos tejben kelesztett élesztővel, sóval és kevés tejjel kemény tésztát dagasz­tunk, majd két óra hosszáig pihentetjük. A csül­köt megtisztítjuk, közben kuktában megfőzzük. Tegyünk a főzővízbe sót, borsot, 1 db vörös­hagymát, 3 gerezd fokhagymát is. Ha a csülök megpuhult, kivesszük és egy kicsit hűlni hagy­juk. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, beburkoljuk vele a csülköket. Tetejét megkenjük tojás sárgájával, és forró sütőben megsütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746