Cigánypecsenye ecetes hagymával



Hozzávalók:
80 dkg mangalicatarja
35 dkg vöröshagyma
15 dkg zsír
1 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál mustár
mokkáskanál fokhagymapép
só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, megborsoz­zuk, megkenjük vékonyan mustárral, majd ke­vés zsírban, hirtelen pirosra sütjük, vékonyan befokhagymázzuk.

A vöröshagymát nagyon vékonyan felszele­teljük, besózzuk, és egy óráig a sóban hagyjuk. Ezután jól kinyomkodjuk és salátaecetbe tesz­szük (egy csipet cukor, só, ecet, mustár, bors). Minden hússzeletre teszünk egy kupac ecetes hagymát, meghintjük törött borssal, pirospapri­kával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Zsírban sült burgonyával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746