Bundázott gombás rántotthús



Hozzávalók:
1 kg rövid karaj
15 dkg gomba
2 dkg vaj
2 dkg liszt
2 dl tej
2 szem borókabogyó
1 dl olaj
1 kávéskanál Piros Arany
1 gerezd fokhagyma, só, törött bors
1 db tojás, liszt
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
1 kisebb vöröshagyma



Elkészítési javaslat:

A karajt kicsontozzuk, megsózzuk, megbor­sozzuk, tűzálló tálba rakjuk, leöntjük forró olajjal, öntünk alá 1 dl vizet, teszünk mellé 2 szem bo­rókát, 1 gerezd fokhagymát, 1 db vöröshagy­mát, Piros Aranyat, és levében többször megfor­gatva, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük és desz­kára téve kihűtjük. Nyolc szeletet vágunk belőle.

Két dkg vajból, 2 dkg  lisztből, 1,5 dl tejből sű­rű besamelt főzünk. Kevés vajban megpároljuk az apró kockára vágott gombát, hozzákeverjük a besamelhez, megsózzuk, borsozzuk, és ha ki­hűlt, keverünk hozzá egy tojást is. A hússze­leteket lisztbe forgatjuk, majd vizes kézzel mind­két oldalon bevonjuk a sűrű gombakrémmel.

Ezután ismét lisztbe, felvert megsózott tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban megsütjük.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746