Budavári mangalicaborda



Hozzávalók:
80 dkg mangalicakaraj
1 fej vöröshagyma
40 dkg csirkemáj
20 dkg rizs
1 evőkanál liszt
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl, vaj.
1,5 dl
tejszín
pirospaprika, zöldpetrezselyem, só, törött bors



Elkészítési javaslat:

A karajt felszeleteljük, kiverjük, majd kevés forró zsírban hirtelen megsütjük. A pecsenye­zsírban megpároljuk a finomra vágott vörös­hagymát, meghintjük sóval, borssal, pirospapri­kával, felengedjük vízzel vagy húslevessel (kockából készíthetjük) és jól felforraljuk. A zöldpaprikát, paradicsomot felszeleteljük, hoz­zákeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és be­letesszük az elősütött mangalicabordákat, majd pu­hára pároljuk és kiszedjük a mártásból. A tej­színt, a tejfölt a liszttel jól elkeverjük, hozzáke­vertük a mártáshoz, majd felforraljuk. Visszatesz­szük a hússzeleteket a mártásba.

 

A csirkemájat kevés vajban hirtelen megsüt­jük, megsózzuk, borsozzuk. A bordákat tálra tesszük, leöntjük a tejfölös mártással, mellé­tesszük a csirkemájat és csirkemáj rizottóval tá­laljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746