Búbos mangalicaborda



Hozzávalók:

8 szelet mangalicaborda

30 dkg csirkemáj

10 dkg gomba

2 db zsemle

3 db tojás

5 dkg sonka

1 diónyi vaj

1 fej vöröshagyma

1 dl bor

só, törött bors, kakukkfű, gyömbér, szegfűbors, koriander

A Besamelhez: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2,5 dl tej, olaj




Elkészítési javaslat:

A hússzeleteket kicsontozzuk, megsózzuk, borsozzuk, kevés olajon átsütjük, majd kevés borral és vízzel puhára pároljuk. A hagymát fi­nom kockákra vágjuk, a pecsenyezsírban üve­gesre pároljuk, rátesszük a finomra vágott gom­bát, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a májat, a son­kát, az áztatott és ledarált zsemlét, a tojásokat. Fűszerezzük egy kevés őrölt gyömbérrel, sóval borssal, szegfűborssal, őrölt korlanderrel. Jól ösz­szegyúrjuk.

A hússzeleteket kivajazott tepsire rendezzük, mindegyikre teszünk egy púpozott evőkanál töl­teléket, bevonjuk a sűrűre főzött besamellel és sütőben pirosra sütjük.

Adjunk hozzá vajas zöldborsót, sárgarépát, vagy rizi-bizit.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746