Bőrös tormás hús



Hozzávalók:
1 kg mangalicahús (csülök, bőrös húsrészek, orra, füle, farka, 1-2 mangalicaköröm)
30 dkg vegyes zöldség
3 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
só, szemes bors, torma


Elkészítési javaslat:

A húsokat láng fölött jól megperzseljük, utána alaposan megtisztítjuk, megkapargatjuk, majd alaposan megmossuk. Fazékba rakjuk, hozzá­tesszük a hasábba vágott zöldséget, egy szál tormát (ezt is hasítsuk néhány felé), sót, szemes borsot, három gerezd jó nagy fokhagymát, egy vöröshagymát és annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt mérsékelt tűzön jó puhára főzzük (legjobb kuktafazékban főzni). Szűrőkanállal kiszedjük, mélyebb tálba tesszük, gazdagon megszórjuk reszelt tormával. Készíthető malachúsból, vagy bőrös süldőből is, de vigyázzunk arra, hogy ne legyen a hús túlságosan zsíros.

Sütőben sült, vagy petrezselymes burgonyá­val tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746