Börgöndi boros pecsenye



Hozzávalók:

80 dkg mangalicacomb

1 dl olaj

2 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

5 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál liszt

1 kiskanál pirospaprika

2 dl fehérbor

1 evőkanál paradicsompüré

1 db babérlevél

1 kiskanál mustár

só, törött bors




Elkészítési javaslat:

A húst felszeleteljük, majd ujjnyi széles csí­kokra vágjuk. Olajon hirtelen megpirítjuk, vele együtt a karikára vágott vöröshagymát is. Bele­teszünk két zúzott fokhagymát, meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, 1 kávéskanál piros­paprikával, sóval, borssal, jól megplrítjuk, majd ráöntjük a bort. Hozzátesszük a paradicsompü­rét, babérlevelet, mustárt és fedő alatt gyakran kevergetve jó puhára pároljuk. (Vigyázzunk, mert a liszt miatt könnyen odakap.) Sonkás rizzsel, vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746