Boros töltött káposzta



Hozzávalók:

1 jó nagy fej fejes káposzta

20 dkg sárgarépa

2 dl fehér bor

50 dkg darált mangalicahús (lapocka)

3 db zsemle

2 db tojás

2 evőkanál zsemlemorzsa

1 kanál paradicsompüré

15 dkg darált füstölt, rőtt tarja

2 dl tejföl

2 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

só, törött bors, borsikafü, pirospaprika, szerecsendió,  kakukkfű




Elkészítési javaslat:

Egy szép nagy fej káposzta torzsáját kivág­juk, lobogó forró, sós vízben néhány percig pu­hítjuk. Külső nagy leveleit leszedjük, a vastag ereket elvékonyítjuk, majd megtöltjük. Az egyik vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajban megpároljuk, hozzákeverjük a darált mangalicahús­hoz. Hozzákeverjük a darált füstölt húst, az ázta­tott, kicsavart zsemléket, a két tojást, zsemle­morzsát, 1 kiskanál pirospaprikát, sót, borsot, borsikafüvet, csipet szerecsendiót, kevés ka­kukkfüvet és jól összegyúrjuk. Megtöltjük vele a káposztaleveleket, hosszúkás töltelékeket ké­szítünk belőle. Végeit betűrjük. A másik hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, rá­tesszük a visszamaradt felaprított káposztát, hozzákeverjük a paradicsomot, rárakjuk a tölte­lékeket. A sárgarépát gyufaszál vékonyra dara­boljuk, nagyon vékonyra szeletelt vöröshagy­mával együtt rászórjuk. Ráöntjük a bort, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, tálra szed­jük és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746