Boros mangalicaragu gánicával



Hozzávalók:

75 dkg mangalicahús (lapocka)

2 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

15 dkg sárgarépa

15 dkg petrezsetyemgyökér

10 dkg füstölt császárhús

15 dkg gomba

5 dkg zeller

5 dkg karalábé

1 zöldpaprika

2 paradicsom

2 dl fehér bor

só, törött bors,  kakukkfű




Elkészítési javaslat:

A füstölt császárszalonnát kockára vágjuk, kevés zsírral kisütjük, töpörtyűjét kivesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a finomra vágott vö­röshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, a zúzott fokhagymát, sót, törött borsot, kakukk­füvet és jól elkeverjük. Ráöntjük a száraz fehér bort és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a gombát, a felda­rabolt zöldségféléket, a paprikát, paradicsomo­kat (vagy lecsót) és puhára, rövidre pároljuk.

Ha minden hozzávaló megpuhult, utánaízesít­jük, és jó forrón, burgonyakrokettel, sült burgo­nyagombóccal vagy gánicával tálaljuk.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746