Boros hagymás tokány



Hozzávalók:
70 dkg mangalicahús (lapocka vagy comb)
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg vöröshagyma (lehetőleg apró)
2 dl bor

1 evőkanál pirospaprika
1 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, majoranna



Elkészítési javaslat:

A hagymát (1 db) apróra vágjuk, kevés olaj­ban megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kisebb kockára vagy kisujjnyi csíkokra vágott húst. Megsózzuk, megborsoz­zuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszere­ket, hatvan dkg vöröshagymát, ha kicsik, akkor egészben, ha nagyobbak, akkor félbe- vagy ne­gyedekbe vágjuk. Leöntjük másfél deci száraz fehér borral és fedő alatt puhára pároljuk. Lapát­kanállal alányúlva lazítgatjuk, vagy körbe rázo­gatjuk az edényt, hogy ne törjön össze az étel.

 

Kisvárdai burgonyalepényt, vagy apró, sült burgonyagombócokat adjunk hozzá körítésnek.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746