Borított mangalicadió



Hozzávalók:
90 dkg mangalicadió (szeletben)
20 dkg csirkemáj
20 dkg gomba
15 dkg gépsonka
5 db tojás
2 db tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
8 dkg liszt
4 dl tej
15 dkg vaj
1 db vöröshagyma
majoranna,
zsemlemorzsa, szerecsendió, só, törött bors


Elkészítési javaslat:

A tojásokat megfőzzük, hosszában félbevág­juk, sárgáját kiemeljük. A hagymát nagyon finomra vágjuk, vajon megpároljuk, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, sót, borsot, majorannát, megszórjuk liszttel, kevés húslevessel meglo­csoljuk és turmixoljuk. Megtöltjük vele a tojások üregeit. A gombát finoman felszeleteljük, vajban megpároljuk, zsírjára sütjük, rátesszük a metélt­re vágott gépsonkát. Rászórunk lisztet, ráöntjük a tejet és felforraljuk. Sót, szerecsendiót adunk hozzá és egy evőkanál reszelt sajtot. Levesszük a lángról és 2 db tojássárgájával elkeverjük.

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, mindkét oldalán elősütjük. Tűzálló tálat kivaja­zunk, rátesszük a hússzeleteket, elosztjuk rá a megtöltött tojásokat, majd bevonjuk a mártással a hússzeleteket. Meghintjük jól reszelt sajttal, zsemlemorzsával, vajat teszünk a tetejére és sü­tőben megsütjük. Vajas morzsás karfiolt és sült burgonyát adjunk mellé.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746