Borban párolt, töltött vöröskáposzta



Hozzávalók:
40 dkg mangalicahús
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröskáposzta
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
2 db tojás
2 dl vörös bor
2 dl tejföl, zsír
só, bors, pirospaprika. borsikafű, liszt



Elkészítési javaslat:

Leveleire szedjük a káposztát, lobogó forró sós vízzel leforrázzuk, letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk. A húst négy szeletbe vágjuk, majd kevés zsírban (megsózva, borsozva) mindkét oldalát szép pirosra sütjüknt- A visszamaradt zsír­ban kisütjük a kockára vágott szalonnát, ezen az apróra vágott hagymát, majd a vékonyan fel­szeletelt gombát. Teszünk hozzá egy kevés fok­hagymát és elkeverjük. Elosztjuk a hússze­letekre, 1-1 levélbe becsomagoljuk, kevés zsír­ban megforgatjuk, kicsit elősütjük. Ráöntjük a bort és még kb. 2 dl vizet. Rátesszük a maradék laskára vágott káposztát, még egy negyed órá­ig pároljuk, majd behabarjuk liszttel elkevert tej­föllel.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746