Borban pácolt pecsenye



Hozzávalók:

1 kg burgonya

3 dl bor (savanykás)

40 dkg mangalicatarja

40 dkg szürkemarha hátszín

40 dkg mangalicacomb

35 dkg vöröshagyma

10 dkg füstölt tarja (vagy angolszalonna)

3 gerezd fokhagyma

só, bors, kakukkfű, majoranna, szurokfű, petrezselyem




Elkészítési javaslat:

Az összes húsokat egyforma kockára vágjuk, tálba tesszük és annyi borral keverjük el, amennyi ellepi. Másnapig hideg helyen pácoljuk. Tiszta konyharuhán leszárítjuk. A megtisztított burgonyákat karikákra vágjuk, felét a beáztatott Római-tál aljára terítjük. Erre terítjük a húst, egyenletesen elosztva. A karikára vágott hagy­mát a húsok tetejére rakjuk, erre a kockára vá­gott füstölt tarját tesszük. Megszórjuk sóval, borssal, majorannával, kakukkfűvel, szurokfű­vel, petrezselyemmel, és tört fokhagymával. Le­terítjük a burgonya másik felével, ráöntjük a pá­colásból visszamaradt bort, rátesszük a fedőt, majd 2-3 órán át közepes lángon sütjük. Hideg sütőbe tegyük a sütés kezdetén, nehogy a tál el­repedjen.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746