Bohémek pecsenyéje



Hozzávalók:
60 dkg mangalicahús (darálva)
10 dkg főtt sonka
10 dkg füstölt szalonna
1 db burgonya
1 evőkanál liszt
1 db tojás
2 dl száraz fehér bor
3 db áztatott zsemle
1 kiskanál pirospaprika
2 szem szegfűszeg
só, törött bors,  kakukkfű, majoranna, gyömbér



Elkészítési javaslat:

A darált húst tálba tesszük, a sonkát füstölt szalonnát ledaráljuk, utána a kifacsart zsemléket is. A nyers burgonyát meghámozzuk és közé reszeljük. Beletesszük a tojásokat, az összes fűszereket (pirospaprikát, sót, borsot, majorannát, kakukkfüvet, reszelt gyömbért és a tört szegfűszeget). Jól összekeverjük, pogácsákat formálunk belőle. Tűzálló tálba rakjuk (előbb kizsírozzuk), a húspogácsákat rárakjuk, a bort elkeverjük egy evőkanál borecettrel, megsózzuk, adunk hozzá egy csipetnyi cukrot és a pogácsákra öntjük. Időnként megforgatva, lefedve kb. 30 percig sütjük. Ha már megsültek a pogácsák, egy evőkanál lisztet simára keverünk. 3 evőkanál borral és a mártást besűrítjük vele.

Vissza a receptekhez »

Koppány Hús Hungaricum Kft.
Email: koppany@koppanyhus.hu
Tel.: (+36)70/ 332-6746